Omdat techniek een vak is

Over de Vakschool

Bij de Cottus Vakschool leren wij mensen met allerlei verschillende (ervarings)niveaus een mooi, technische vak. Installatietechniek, elektrotechniek of lassen; als iemand gemotiveerd en enthousiast is om iets te leren, dan zijn wij ervan overtuigd dat wij het kunnen overbrengen.

De Cottus Vakschool staat voor bekwaam, betrokken en persoonlijk modulair onderwijs. Door gericht onderwijs aan te bieden om zo medewerkers en toekomstige medewerkers ruimer en beter inzetbaar te maken binnen hun professie. Door hard en soft skills in kaart te brengen en hierop een persoonlijk opleidingsplan te ontwikkelen om zo het rendement en uiteindelijk de productiviteit te verbeteren.

Opleidingen voor zowel voor particulieren als bedrijven

De Cottus Vakschool is toegankelijk voor iedereen die gedegen technisch onderwijs en of technische trainingen zoekt. Wij voorzien in de behoefte van onze klanten, externe bedrijven met een opleidingsvraagstuk, particulieren en onze eigen medewerkers.

Stap voor stap wordt de cursist door onze ervaren en gekwalificeerde docenten begeleid door het opleidingsprogramma. Daarom starten we altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek waarin we samen met de cursist gaan kijken wat zijn ervaring is. Ook als iemand nog geen ervaring heeft, is dat geen probleem. 

Het voordeel van de modulaire aanpak is het persoonlijke karakter en de individuele snelheid van leren om de overdracht van kennis zo vloeiend mogelijk te laten verlopen waardoor het effect op productiviteit snel zichtbaar wordt.

Bekijk al onze opleidingen

Lastly, be sure to read the guarantees of the essay writing service. This will give you an idea on the reliability of the company. Usually,https://trusted-essayreviews.com/ essay writing services offer a guarantee against poor quality or late delivery. It is a good sign to look for such guarantees. It is a sign of reliability and is a good sign for prospective customers. But you should also consider the privacy policies of the company you are planning to choose.

De cursist staat centraal

Wij stellen de cursist centraal door hem of haar inspraak te geven in zijn of haar eigen leerproces. We betrekken onze cursisten bij de leerstof, onze manier van lesgeven en de doorloop van de cursus, training of opleiding. Zo wordt een training of opleiding een traject wat je gezamenlijk aangaat en uiteindelijk moet leiden tot een certificaat of diploma.

Wil iemand de Industrie-kant op, dan zal er een korte lastest worden afgenomen om ervoor te zorgen dat de opleiding echt goed bij iemand past. Naar aanleiding van deze lastest zal er een opleidingsadvies worden verstrekt; dit allemaal om ervoor te zorgen dat het opleidingstraject zo soepeltjes mogelijk verloopt. Wil een cursist juist de Installatie- of Elektrotechniek kant op, dan volgt er uiteraard ook een intakegesprek om te zorgen dat de wensen en verwachten zo goed mogelijk bij elkaar aansluiten.

Specialist in lasopleidingen

Behalve in Installatie- en Elektrotechniek-opleidingen, zijn wij als Cottus Vakschool ook gespecialiseerd in lasopleidingen, lastrainingen en lascursussen zoals BMBE, MIG/MAG en TIG-trainingen. Medewerkers die wel willen leren lassen maar geen volledig gecertificeerde opleiding willen volgen, kunnen zich aanmelden voor één van de lastrainingen, lasopleidingen of lascursussen aan de Cottus Vakschool. Van een kennismakingstraining van twee dagen tot een basistraining van vijf dagen, waarin men leert een gedegen las te leggen binnen alle voorkomende lasprocedés, het is allemaal mogelijk. Met een lastest vooraf kunnen we het niveau van de cursist individueel bepalen.

Bekijk onze lasopleidingen

Contactformulier

Vul uw gegevens en uw vraag/reactie in

Ondersteuning bij personeelsmanagement

Cottus kan u ondersteunen in personeelsmanagement zaken, zoals beoordelings-, functionerings- en opleidingsgesprekken. Alles om ervoor te zorgen dat u als onderneming uw continuïteit waarborgt.

Wij bespreken natuurlijk graag met u de mogelijkheden voor zowel het inzetten als opleiden van technisch personeel.

Cottus Vakschool
De cursist staat centraal
Nederland / In Company
T 0800 - 844 0 844

Techniek, maar dan door experts

Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in Almelo, Almere, Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Groningen, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen, Hoorn, Lichtenvoorde, Nijmegen, Sittard, Tilburg, Venlo en Zwolle uitgegroeid tot een grote regionale speler met een “echt technisch hart”.

Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop. Dit zien onze opdrachtgevers en medewerkers terug in onze eigen Cottus Vakscholen. Dit kenmerkt het team van goed opgeleide en gekwalificeerde technische mensen, die werkzaam zijn bij Cottus. De kennis en kunde, de liefde voor het vak en de gedrevenheid, maken het verschil!

De optimale driehoeksverhouding tussen de Cottus labels, haar medewerkers en haar opdrachtgevers maakt Cottus tot de meest professionele en duurzame partner in de technische arbeidsmarkt. Niet voor niets... omdat techniek een vak is!

Onze vestigingen

Maak kennis met onze vertrouwenspersoon: Sonja Jansen!
Maak kennis met onze vertrouwenspersoon: Sonja Jansen!
24-06-2022
AMERSFOORT – Bij Cottus vinden wij werkplezier erg belangrijk en willen we dat jij lekker naar je werk gaat. Maar mocht je nou toch op de werkvloer … Lees meer
Cottus en Hurkmans Groep vinden elkaar bij Fortuna Sittard
Cottus en Hurkmans Groep vinden elkaar bij Fortuna Sittard
18-02-2022
SITTARD – Cottus kondigt met trots een samenwerking aan met Hurkmans Groep. Waar voetbal soms oorlog kan zijn, ontstond er in de Business Club van F… Lees meer
Vers van de pers!