Omdat techniek een vak is

Maak kennis met onze vertrouwenspersoon: Sonja Jansen!

AMERSFOORT – Bij Cottus vinden wij werkplezier erg belangrijk en willen we dat jij lekker naar je werk gaat. Maar mocht je nou toch op de werkvloer te maken hebben met ongewenst gedrag of als je ergens anders mee zit, dan is er altijd iemand met wie je daar over kunt praten. Dat is onze vertrouwenspersoon, Sonja Jansen.

Sonja is gecertificeerd vertrouwenspersoon en coach en sinds mei ook verbonden aan Cottus. Sonja: “Ik ben moeder van 3 kinderen en woon samen met mijn man in Amersfoort. Ik ben al 20 jaar vertrouwenspersoon, de laatste jaren vanuit mijn eigen bedrijf, waardoor ik extern ben en onafhankelijk.”

Waarvoor neem je contact op?
We hopen natuurlijk dat het niet nodig is, maar er zijn situaties te bedenken waarna je in contact wilt komen met Sonja. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jij je niet helemaal lekker voelt op de werkvloer. Denk aan (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, pesten of discriminatie. Allemaal zaken waarmee je bij Sonja aan kunt kloppen.

Onze vertrouwenspersoon Sonja Jansen

Sonja vult aan: “Maar ook als je in vertrouwen wilt praten naar aanleiding van een organisatieverandering of als je een vermoeden hebt van een misstand.” Dit kan je in vertrouwen en anoniem bij Sonja doen. Het gaat dan om de zogenaamde klokkenluidersregeling.

Wanneer neem je contact op?
Als jij te maken hebt (gehad) met een van de bovenstaande voorbeelden, dan kan je altijd bij Sonja terecht. “Zeker wanneer je er niet bij anderen mee terecht kunt, terwijl het je wel bezig blijft houden. Ik zou je willen adviseren eerst erover te spreken met jouw collega’s of leidinggevende, als dat lukt en veilig voelt.”

Maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk of goed genoeg. Daarom benadrukt Sonja: “Als dat niet lukt of je hebt daarnaast behoefte aan een gesprek met een vertrouwenspersoon, neem dan alsjeblieft contact met me op.”

Wat er gebeurt als jij contact met Sonja opneemt?
Sonja is er voor jou en hoort graag jouw verhaal, zodat je er niet meer alleen voor staat. Het makkelijkste is om haar een mailtje te sturen, waarin je kort de situatie uitlegt. Je vermeldt jouw naam, mailadres en telefoonnummer en dan maken jullie een (bel)afspraak.

Sonja: “Dan heb ik alle tijd voor jou gereserveerd zodat je rustig jouw verhaal kunt vertellen. Samen gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn om de situatie te veranderen. Jouw verhaal blijft uiteraard strikt vertrouwelijk bij mij. Als jij acuut de behoefte voelt om me te bellen en direct te spreken dan kun je uiteraard ook meteen bellen. Blijf er niet alleen mee rondlopen, maar bel me. Ik ben er namelijk voor jou!”
Hoe kun je Sonja bereiken?

Per e-mail kan dat via info@sonjajansen.nl. Daarnaast is ze te bellen op 06-50 12 00 06.

Maak kennis met onze vertrouwenspersoon: Sonja Jansen!
Heb je vragen over dit nieuws bericht?
Neem contact met ons op
Cottus Hoofdkantoor
Omdat techniek een vak is
Landelijk / Landelijk